Fotoboek review

_MG_8741

Dat is leuk! Ik werd gevraagd om via Saal Digital Nederland een eigen fotoboek te laten maken en deze te reviewen, zonder te hoeven betalen. Tja, dat maakte het natuurlijk nog leuker dan het al was.

Natuurlijk was het zonde om zomaar de eerste de beste foto’s van mijn harde schijf te plukken en deze meteen te gebruiken. Ik moest eerst maar eens een concept bedenken en van daar uit geschikte foto’s uitzoeken. _MG_8752

Zwart-wit fotografie fascineerde mij al een tijdje, dus wilde ik dit als uitgangspunt nemen. En zo werd meteen de titel geboren: “The Colors of Black and White”. Hiervoor heb ik enkele foto’s uitgezocht en deze kon ik met de gratis software van Saal Digital uploaden naar mijn fotoboek. Ik begon met een blanco pagina, maar de vrijheid die ik kreeg in het ontwerpen van het boek was enorm. De software werkte intuïtief en de keuzes in papier en kaft zorgden ervoor dat het echt mijn boek kon worden.

_MG_8747Ik heb het boek inmiddels binnen en het voelt ook echt als mijn boek. Mensen die nieuwsgierig zijn en dit boek ook graag willen hebben, mogen hem natuurlijk bij me bestellen voor een eurootje of 50.

Maar zonder gekkigheid, het duurde niet lang nadat ik geschikte foto’s had uitgezocht en ik ze allemaal verwerkt had in de software tot een compleet fotoboek. Een mooi fotoboek met mooie glimmende kaft en de foto’s zelf op mat fotopapier.

Dit was allemaal erg mooi op het scherm, maar het is altijd afwachten hoe het bevalt als je het daadwerkelijke fotoboek in handen krijgt.

Ik hoefde in elk geval niet lang te wachten. Ik had de bestelling op vrijdag afgerond en de eerstvolgende dinsdag had ik hem al in huis. Ik maakte dus snel de verpakking open (zat goed ingepakt trouwens) en jawel, dat zag er nog beter uit dan verwacht._MG_8744

“Wat een mooie kleuren!”, wil ik schrijven, maar de foto’s zijn natuurlijk in zwart-wit. Maar toch voelt het zo. De kwaliteit van de foto’s is erg mooi en door de verschillende tinten grijs (veel meer dan vijftig) lijkt het alsof er in kleur gefotografeerd is. Toegegeven, ik heb er een kleurenfoto in verwerkt, maar dat was puur omdat het in mijn concept paste. Maar ook deze kleurenfoto is van hele goede kwaliteit.

Het papier voelt heel stevig aan en de kaft is echt prachtig zwart en glimmend. De manier van inbinden zorgt ervoor dat de bladzijden aan de binnenkant niet omhoog krullen waardoor het goed mogelijk is een foto over twee paginas te laten vallen. Ook de teksten die ik er in verwerkt heb, komt erg goed tot zijn recht.

_MG_8749Ik ben erg tevreden met dit boek en zodra de tijd rijp is, zou het zomaar kunnen dat ik weer bij Saal Digital Nederland bestel. En ik kan het jullie ook ten zeerste aanraden, al was het maar omdat je foto’s er afgedrukt in zo’n boek tien keer beter uitzien dan wanneer je ze op Facebook post, of alleen op je computer bekijkt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s