Foto’s bij maanlicht

Het was volle maan afgelopen weekend. Weer een leuke mogelijkheid om eens iets nieuws te proberen.

Ik kwam namelijk enige tijd geleden op het wereldwijde web de fotograaf Alex Bamford tegen. Hij heeft een serie van foto’s die hij ’s nachts maakt. Hij gebruikt alleen het licht van de maan om deze foto’s te belichten. Dat leek me leuk om zelf eens te proberen!

De unieke sfeer die je creëert is overdag lastig te evenaren, omdat het zonlicht een heel ander karakter heeft dan het licht van de maan. Oh ja, en maanlicht is daarbij ook nog eens veel minder fel dan zonlicht. Daarom is het ’s nachts meestal veel donkerder dan overdag…

Dat betekent dus hele lange sluitertijden om genoeg licht binnen te laten. Voor degenen die niet thuis zijn in het fotografenjargon: Het duurde ongeveer 4,5 minuten voordat ik één foto had gemaakt. Petje af ook voor mijn vriendin, die zo lang in de kou stil kon blijven zitten.

Dit was wel erg leuk om te doen. Bijna vijf minuten wachten voordat je weet hoe je foto eruit ziet. Zelf zie je namelijk niet alles in het donker, het is dus vaak toch een beetje gokken. En als dan de foto gemaakt is en je drukt op de “preview”-knop, volgt toch wel een klein juichmomentje.

Het resultaat hieronder is het gevolg van anderhalf uur (van 21:30 uur tot 23:00 uur) enkele foto’s maken in de kou op het platteland. Heerlijk! En volgende maand weer, want dan is het weer volle maan!

2 gedachtes over “Foto’s bij maanlicht

  1. Leuk! Lijkt wel bijna dag.
    Aparte licht sfeer.
    Kwam dit toevallig tegen. Leuk idee, mooie foto’s
    Afgelopen zaterdag stonden in de VK foto’s met een belichtingstijd van
    2 maanden!
    Das misschien ook nog eens een leuk experiment-
    Maar ik weet niet of je vriendin zo lang stil wil blijven zitten.. ;-))

    Like

Plaats een reactie