Straatfotografie, Deel I

Ik pak mijn 70D samen met mijn nieuwe EF 16-35mm F4L IS USM lens van Canon. Een mooie dag om deze lens eens lekker te testen.

Het is vandaag koud, nat en grijs. De ideale dag, zo lijkt me, om eens een eerste sprong in de straatfotografie te wagen. Zwart-wit drama.

Ik pak mijn fiets, oh ja, die moest naar de fietsenmaker. Goed, als ik dan toch de deur uit ga, kan ik dat meteen combineren. Dus eerst naar de fietsenmaker, fiets afgegeven en de Markt op.

Ik zoek toch maar even een droog plekje. Mijn spullen zouden er wel tegen bestand moeten zijn, maar ik heb geen zin om zelf erg nat te worden met deze temperaturen. Ik installeer mezelf achter het friethok. En nu is het wachten op interessante voorbijgangers. Nu is het wachten op The Decisive Moment , maar nee, ik ga mezelf niet vergelijken met Cartier-Bresson, al is hij wel een grote inspiratiebron.

Hieronder de foto’s. Ik heb het nu koud genoeg. Nog even een drankje doen bij Eric.

Ha! Een SMS (voorloper van Whatsapp); mijn fiets is klaar, die kan ik meteen ophalen. Ik loop terug door de kou naar de fietsenmaker. En ja hoor, die fiets fietst weer heerlijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s